5 Aralık 2009 Cumartesi

Rampadan Karayoluna


Gerçekten ilginç bir haber ve bu haberi bana haber eden kardeşim Okan a sevgilerimi yolluyorum ;)

Rampadan karayoluna düşecekler!

Universaide 2011 Kış Oyunları'na hazırlanan Erzurum'da halk telaşlı. Kayakçıların rampadan karayoluna düşeceğini zanneden yüzlerce vatandaş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün telefonlarını kilitledi


Erzurum halkı günlendir bu soruyu soruyor: Kuleden atlayan kayakçı Erzurum-Bingöl karayoluna mı düşecek? Universaide 2011 Kış Oyunları'na hazırlanan Erzurum'da inşaatı devam eden kayak rampası ve atlama kulelerinin tepeden görünümü şehrin gündemine damga vurdu.
Yarışlar sırasında 'kayakçıların rampanın son noktasında hızlarını kontrol edemeyeceklerini ve Erzurum-Bingöl karayoluna düşeceklerini' öngören vatandaşlar Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün telefonlarını kilitledi.
Kuleler ile karayolu arasındaki uzaklığın 470 metre olduğunu söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, 'Mesafenin kısa gözükmesi tamamen göz yanılması. Dünyada bu mesafeyi atlayabilecek sporcu yok' dedi. Uluslararası Üniversiteler Spor Federasyonu (FISU) tarafından düzenlenecek olan Universaide 2011 Kış Oyunları'nın ev sahibi Erzurum'da yapılan 5 atlama kulesinin inşaatı yüzde 60 oranında tamamlandı. Palandöken'de yapımı devam eden ve yaklaşık 60 milyon liraya mal olacak Türkiye'nin ilk atlama kulelerinden ikisinin kayma uzunlukları 95 ve 125 metre diğerleri ise 20, 40 ve 60 metre olmak üzere antrenman amaçlı olarak yapıldı.

Cumhurbaşkanı bile merak etmiş
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de Erzurum ziyareti sırasında aynı endişeyi taşıdığını söyledi. Cumhurbaşkanı Gül'e bu konuyla ilgili detaylı bilgi verdiklerini belirten Çintımar, 'İlk bakışta kuleler yola çok yakın gibi gözüküyor. Tamamen göz yanılgısı. Türkiye'de bir ilk olduğu için vatandaşlar merak ediyor. Bu nedenle arayan herkese bu konuda açıklama yapıyoruz' dedi.

Kay, havalan düşmeden aşağıya in
Sporcular 'kayakla atlama' dalında, dik bir rampadan aşağı kaymaya, havalanmaya, mümkün olduğunca yükseğe atlamaya ve düşmeden yumuşak bir biçimde yere inmeye çalışacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder