24 Ekim 2009 Cumartesi

FATİH TERİM'İN ARDINDAN



Bloguma ilk yazımı yazmaya karar verdiğimde aslında fazla düşünmedim.Dün oynanan,Terim'in son maçı olmasının dışında hiç bir sportif öneme sahip olmayan ve siyasi boyutu daha yüksek olan Ermenistan maçından sonra bu konuya değinmeye karar verdim...
Fatih Terim Ermenistan maçından sonra resmen Milli Takımı bıraktı ve Milli Takımda 2.Terim dönemi sona erdi.Peki bu süre zarfında 2. gelişinde Fatih Terim Milli Takıma neler getirdi neler götürdü??Peki o gittikten sonra nasıl bir yol haritası çizeceğiz.Bunlar gerçekten Türk Futbolunun geleceğin belirleyecek önemli konular.
İsterseniz Fatih Terim'in 2. döneminin öncesi olan olayları biraz hatırlayalım.2002 de bizi 3.yapan Şenol Güneş 'karizması yok' 'milli takıma yetemiyor' gibi abartılı medya eleştirileriyle adeta medyaya yem oldu.Euro 2004 te Letonya'yada elenmemiz medya için bir fırsat oldu ve Şenol Güneşi yediler.
Yerine gelen Ersun Yanal'ı da bir Hakan Şükür ütopyası kendi fırtınasında kasırgasında boğdu Ersun Hocayı..
Fatih Terim geldiğinde ise inanılmaz bir medya desteği ve sınırsız bir krediyle geldi takımın başına.Hatta 'Ben ders almam ders veririm' diyecek kadar kibir ve aşırı özgüvene sürdürdü bu destek Terim'i...
Zaten buda 2006 dünya kupası playofflarında İsviçre maçında patlak verdi.Bu kibir ve sonrasında çıkan olaylar bizi 2006 dünya kupasından etti.
Ve en önemli olaylardan biriside Milli Takımın altyapı kadrolarının tamamen değişmesiydi.Bence bu bize çok zarar verdi.İşi bilmeyen eski futbolcuların antrenörlüğünde Ümit Milli Takımımız ve diğer alt yaş gruplarımız gerçekten başarısız oldular ve üstede kaliteli oyuncu çıkmamaya başladı.
Açıkcası 2008 deki başarıdan sonra umutlanmıştım.Fakat ardı ardına gelen hatalar ve eksikler bizim kolay çıkabileceğimiz bir grupta 2010 dünya kupasından etti.Ve Fatih Terim'inde sonu oldu.
Peki bundan sonra ne yapmalı.Nasıl bir yöntemle iyi bir düzen oluşturulup önümüze bakmalı? Bu soruların cevabını elbette Federasyon verecektir.Ama bana göre Milli Takımda Altyapılar baştann aşağı değiştirilmeli ve A Milli Takımımızın başına ise kalitesi tartışılmayacak bir isim getirilmeli.Bana göre bu isim Hiddink olabilir.
Umarım bundan sonra herşey Milli Takımımız için güzel olur ve büyük Turnuvalara yine gideriz.Gerçekten Türk Halkının buna çok ihtiyacı var.
(Umarım ilk yazımı beğenmişsinizdir :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder